2009 a kreativitás és innováció európai éve

Az év szakmai és közönségrendezvényeinek célja, hogy ezeken keresztül felhívja az emberek figyelmét arra, milyen fontos szerepet játszik a kreativitás és az innováció saját személyes életükben, önmegvalósításuk és társadalmi jólétük elérésében csakúgy, mint a vállalatok és szervezetek sikerében, Európa versenyképességének növelésében, a fenntartható fejlődés biztosításában.

A megnyitón az akadémiai, gazdasági és kormányzati szféra képviselői szólaltak fel: Molnár Károly, kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, Bogyay Katalin nemzetközi államtitkár, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Bendzsel Miklós elnök, Magyar Szabadalmi Hivatal, Rubik Ernő professzor, az év nagykövete, Szécsi Gábor alelnök, Országos Tudományos Diákköri Tanács, Pakucs János tiszteletbeli elnök, Magyar Innovációs Szövetség.

További meghívott vendégek voltak: Losonczi Áron, a kreativitás és innováció európai évének nagykövete, Galambos Gábor elnök, Tempus Közalapítvány, Tordai Péter mb. igazgató, Tempus Közalapítvány.

A kreativitás és innováció európai éve keretében megrendezésre kerülő eseményekről a http://www.kreativitas2009.tka.hu hivatalos honlapon tájékozódhatnak.

2009/02/27